code: A2132      studiebelasting: 3 sp      periode: sem. 2
naam: Administratieve en comptabele informatie 2b
internet: http://www.few.eur.nl/few/edu/vak/a2132/
opleiding/fase: econ/d23/profiel
voertaal: Nederlands
docent(en): dr.sc.ind. A.H. van der Boom, mw. H.A. Ton
contactpersoon: mw. H.A. Ton
secretariaat: A&F/AccInf
aanmelding: -
toelatingseisen: Men dient in het bezit te zijn van het akkoord voor A2133 - Administratieve en comptabele informatie 2a
gewenst: -
onderwijsvorm: 1 uur hoorcollege en 1 uur practicum per week.
tentamenvorm: schriftelijk
tentamenperiode: mei/juni, augustus (herkansing)
tentameneisen: aan dit tentamen kunnen alleen zij deelnemen die de practica regelmatig hebben gevolgd en voldoende vraagstukken ter beoordeling hebben ingeleverd en de computeropdracht hebben uitgevoerd.
Vrijgesteld van het afleggen van het tentamen zijn de bezitters van de akten/-diploma's, zoals genoemd onder de modulen A2130/1/3 - Administratieve en comptabele informatie 1a , 1b en 2a.
Zij die in het bezit zijn van het HEAO-diploma (bedrijfseconomische richting) zijn vrijgesteld van het regelmatig volgen van de practica en het inleveren van werkstukken, uitgezonderd een case die betrekking heeft op het computerpracticum.
tentamenstof: verplichte literatuur + college/practicumstof

Doelstelling

Inzicht en vaardigheid verwerven in het opzetten, bijwerken en raadplegen van een bedrijfsinformatiesysteem aan de hand van een bepekt aantal probleemstellingen. Hierbij wordt tevens aandacht besteed aan de relatie tussen het bedrijfsinformatiesysteem, de organisatie van de ondernemingen en de informatiebehoeften.

Inhoud

Informatie-aspecten met betrekking tot de volgende onderwerpen:

Verplichte literatuur

 9-3-2001