code: A2133      studiebelasting: 3 sp      periode: sem. 1
naam: Administratieve en comptabele informatie 2a
internet: http://www.few.eur.nl/few/edu/vak/a2133/
opleiding/fase: econ/d23/profiel
voertaal: Nederlands
docent(en): dr.sc.ind. A.H. van der Boom, mw. H.A. Ton
contactpersoon: dr.sc.ind. A.H. van der Boom
secretariaat: A&F/AccInf
aanmelding: -
toelatingseisen: Men dient in het bezit te zijn van het akkoord voor A2131 - Administratieve en comptabele informatie 1b
gewenst: -
onderwijsvorm: 1 uur hoorcollege en 1 uur practicum per week
tentamenvorm: schriftelijk
tentamenperiode: december/januari, mei/juni
tentameneisen: aan de onderzoeken kunnen alleen zij deelnemen die de colleges regelmatig hebben gevolgd en de ter uitwerking verstrekte werkstukken regelmatig ter beoordeling hebben ingeleverd en het practicum op het gebied van de comptabele automatische informatieverwerking met voldoende resultaat hebben gevolgd.
Vrijgesteld van het afleggen van het tentamen zijn de bezitters van de akten/-diploma's, zoals genoemd onder de modulen A2130/1 - Administratieve en comptabele informatie 1a en 1b.
Zij die in het bezit zijn van het HEAO-diploma (bedrijfseconomische richting) zijn vrijgesteld van het tentamen 2a nadat zij met vrucht het computerpracticum gevolgd hebben, mits het vak onderdeel uitmaakte van het eindexamen.
tentamenstof: verplichte literatuur + college/practicumstof

Doelstelling

Inzicht en vaardigheid verwerven in het opzetten, bijwerken en raadplegen van een bedrijfsinformatiesysteem aan de hand van een bepekt aantal probleemstellingen. Hierbij wordt tevens aandacht besteed aan de relatie tussen het bedrijfsinformatiesysteem, de organisatie van de ondernemingen en de informatiebehoeften.

Inhoud

Verplichte literatuur

 9-3-2001