code: A2535      studiebelasting: 9 sp      periode: sem. 1, sem. 2
naam: Weco. Management accounting and control
internet: homepage, rooster
opleiding/fase: econ/d23/profiel, econ/d123 (deeltijd)/profiel, fiscaal/d23
voertaal: Nederlands
docent(en):
contactpersoon:
secretariaat: A&F/FinMng
aanmelding: bij Studenten Informatiecentrum, vóór 1 augustus of 1 december
toelatingseisen:
  • propedeuse Economie behaald
  • minimaal 27 sp uit het doctoraal-1 Economie dienen te zijn behaald (cijfers 5,5 en hoger), inclusief A2530Management accounting 1
aanbevolen:
  • A7360 - Methoden en technieken
    Met nadruk wordt er op gewezen dat voor deelname aan de werkcolleges het vak Methoden en technieken in principe dient te zijn gevolgd. De kennis en vaardigheden die in dit vak aan de orde komen, worden in de werkcolleges bekend verondersteld. Dat betekent dat bij praktijkonderzoeken, werkstukken en dergelijke in het kader van de werkcolleges de beoordelingsnorm daar ook vanuit gaat.
  • AFB01 - Communicatieve vaardigheden
onderwijsvorm: werkcollege
tentamenvorm: -
tentamenperiode: n.v.t.
tentameneisen: -
tentamenstof: collegestof + verplichte literatuur

Doelstelling

Nadat de vereiste basiskennis is verworven moeten de studenten zich in deze fase van de studie trainen in het zelfstandig werkzaam zijn op het vakgebied management accounting. Daartoe wordt aan de hand van (veelal recente) literatuur en van praktijksituaties aandacht geschonken aan onderwerpen uit het vakgebied. Deze onderwerpen moeten schriftelijk en/of mondeling op wetenschappelijk verantwoorde wijze worden voorbereid en in de werkcolleges worden gepresenteerd en besproken. De zelfwerkzaamheid staat hierbij voorop.

Inhoud

Het werkcollege moet gezien worden als één van de belangrijkste onderdelen van de doctoraalstudie; deelneming aan het werkcollege Management accounting and control zal beslag leggen op een belangrijk deel van de voor de studie beschikbare tijd.

Verplichte literatuur

Wordt nader bekendgemaakt.

 5-7-2002