code: A1826      studiebelasting: 3 sp      periode: sem. 2
naam: Financiële sturing en beheersing 1b
internet: rooster
opleiding/fase: econ/d23/profiel
voertaal: Nederlands
docent(en): prof.drs. H.C. Kocks, e.a.
contactpersoon: mw. A. Bik
secretariaat: EURAC
aanmelding: inschrijving vóór 15 december 2001 via  inschrijfformulier, te verkrijgen via internet en bij het Opleiding Coördinatie Centrum (OCC) van Eurac bv, kamer H 13-02.
Het inschrijfformulier dient volledig ingevuld en ondertekend, te worden ingeleverd bij het OCC. Er is plaats voor maximaal 6 groepen. Toewijzing vindt plaats in volgorde van aanmelding. Aanmeldingen na 15 december worden alleen nog gehonoreerd als er nog plaatsen beschikbaar zijn.
toelatingseisen: voor het mogen volgen van deze module is het vereist dat A1825 - Financiële sturing en beheersing 1a wordt gevolgd (wordt wekelijks voorafgaand aan deze module gegeven) of reeds is gevolgd. Deze module kan niet separaat worden gevolgd.
aanbevolen: -
onderwijsvorm: practicumcolleges van 2 uur per week, waarin de door studenten uitgewerkte vraagstukken worden behandeld in groepen van maximaal 30 cursisten.
tentamenvorm: schriftelijk
tentamenperiode: december/januari, mei/juni, augustus (herkansing)
tentameneisen: practicumakkoord gebaseerd op aanwezigheidsverplichting en behaalde cijfers voor de uitwerking van vraagstukken.
tentamenstof: collegestof + verplichte literatuur van A1825 - Financiële sturing en beheersing 1a  

Doelstelling

Door middel van het uitwerken van gestileerde praktijksituaties de studenten leren met de stof van module A1825 - Financiële sturing en beheersing 1a (FSB-1a) om te gaan en het inzicht in de stof van module FSB-1a te vergroten. Deze module is dus te beschouwen als aanvulling op module FSB-1a.

Inhoud

De inhoud van deze module bestaat uit het uitwerken van 11 vraagstukken. De uitwerkingen van de vraagstukken worden tijdens het practicum besproken. Die vraagstukken sluiten aan op de stof van FSB-1a en worden in groepen van maximaal 5 studenten uitgewerkt. De indeling in groepen vindt plaats zonder rekening te houden met persoonlijke voorkeuren.

Verplichte literatuur

Collegestof + literatuur van FSB-1a

 29-1-2002