code: A2230      studiebelasting: 3 sp      periode: trim. 3
naam: Commerciële beleidsvorming 1
internet: http://www.few.eur.nl/few/edu/vak/a2230/
opleiding/fase: econ/d1
voertaal: Nederlands
docent(en): dr. E. Verwaal, e.a.
contactpersoon: mw. S Kampijon
secretariaat: M&O/Marketing
aanmelding: inschrijven voor practicumgroepen
toelatingseisen: propedeuse Economie behaald, of voldoende voor het propedeusevak A0006 - Bedrijfseconomie 2
gewenst: -
onderwijsvorm: 2 x 2 uur practicumcollege in de oneven weken;
2 uur practicumcollege in de even weken;
tevens avondonderwijs
tentamenvorm: schriftelijk (gesloten boek tentamen), deelname aan 20/80 regeling
tentamenperiode: mei/juni, augustus (herkansing)
tentameneisen: -
tentamenstof: verplichte literatuur en collegestof

Doelstelling

  1. het overdragen van de basiskennis met betrekking tot concepten, technieken en organisatie van het marketing management;
  2. het geven van inzicht in het marketingproces;
  3. het ontwikkelen van bekwaamheden ter zake van het beoordelen van marktkansen en marktbedreigingen in verschillende situaties;
  4. het ontwikkelen van bekwaamheden en vaardigheden met betrekking tot de opstelling van plannen ten behoeve van de marketing.

Inhoud

Het college zal omvatten inleidingen over de te bestuderen stof; discussies over vraagstellingen en cases, praktische illustraties. Deze vraagstellingen en cases zullen door de studenten voorafgaand aan het college voorbereid moeten worden, o.a. door bestudering van de relevante tekstgedeelten. Tijdens het college kan de student gevraagd worden zijn oordeel daaromtrent mondeling of schriftelijk te geven.
Voorbereiding voor en participatie tijdens de colleges blijken de kans om voor het tentamen in één keer te slagen aanzienlijk te verhogen. Met name actief deelnemen m.b.t. cases is belangrijk.

Commercieel Management is verplichte literatuur voor propedeuse en doctoraal-1. De verplichte literatuur uit propedeuse wordt bekend verondersteld. Bij de behandeling van cases en vraagstukken zal zeer regelmatig op deze literatuur worden teruggegrepen. Het zal dan niet zozeer ‘overhoren’ van kennis zijn, maar het toepassen van en meer inzicht krijgen in deze materie.

Verplichte literatuur

 9-3-2001